Despre Organizarea Nuntii

Formatie Nunta Iasi

Formatii Nunti, Evenimente, Muzica de Nunta

Sfaturi pentru tinerii care vor sa se casatoreasca si nu stiu de unde sa inceapa, despre organizarea nuntii.

Dupa ce ai cerut-o de sotie, aranjati o intalnire cu parintii vostrii, eventual daca aveti si nasii gasiti, sa vina si ei si incercati sa faceti o lista cu persoanele pe care intentionati sa le chemati la nunta, pentru a va face o ideie cat de mare o sa fie. Ca si o statistica, din cate invitatii dati, procentul celor care vin la nunta, este cam de 60-70%. Urmariti pe cat posibil sa predati personal invitatiile si sa nu uitati sa faceti confirmari in ultima saptamana.

Acum ca aveti o estimare a numarului de persoane, intrati pe internet si cautati locatiile din zona unde vreti sa faceti nunta, in care sa incapa acel numar de persoane. Dupa ce aveti cateva variante stabilite, cautati formatiile care va plac si sunati-le si notati datele libere pe care le mai au in perioada care va intereseaza pe voi. Numai dupa ce ati facut asta plecati sa discutati cu restaurantele si alegeti o data libera a restaurantului, cand puteti sa aveti si muzica pe care o doriti. Degeaba aveti sala si nu gasiti formatii libere, nunta o face muzica nu sala, oricat ar fi de frumoasa.

In cazul in care nunta este mai mare de 200 de persoane, vorbiti cu cei de la muzica daca au suficient echipament de sunet si de lumini, pentru a acoperi acest numar de persoana. In cazul in care nu au, se mai poate inchiria.

Dupa ce gasiti data libera, e bine ca in aceeasi zi sa dati avans si la sala si la formatie, pentru a nu va trezi ca peste o zi- doua ocupa altcineva data.

Dupa ce aveti sala si formatia, luati echipa foto-video. Aceasta echipa eu recomand sa fie una care sa aibe legatura cu formatia pe care ati aleso. Daca au mai lucrat impreuna, cameramanul va fi pe faza sa filmeze momentele frumoase, pentru ca va sti cam ce canta trupa si cand e un moment de varf care nu trebuie scapat.

Dupa ce ati rezolvat si problema asta, trebuie numai sa aveti grija unul de celalalt, sa nu va despartiti pana la nunta.

Ca bani de care ai nevoie in acest moment, avansuri, cam 1000 ron la sala si tot cam atata la formatie si vreo 500 ron la foto-video.

De acum mai ai timp cam un an pana la nunta sa aduni bani de verighete, preturi care incep de pe la 1500 ron, dar poti da aur la schimb, rochie si costum…

Acum am sa va mai prezint unele smecherii pe care le fac restaurantele ca sa termine nunta repede si sa ia banii usor.

Cand vorbiti cu restaurantul, le spuneti cu ce echipament de sonorizare vine trupa si ca vreti luminile cat mai mici in sala.

De multe ori, sefii de restaurante insista sa se dea muzica incet, lucru care afecteaza foarte tare show-ul. In zilele noastre se canta multe genuri muzicale, House, Rock, Dance si pentru a face atmosfera cat mai autentica, ai nevoie de ┬ávolume, in special pe bass. Daca formatia canta incet, va trimite lumea repede acasa, voi veti spune, eee nu au fost invitatii mei distractivi… dar nu e asa, o trupa cu echipamentele care trebuie, daca mai e si lumina data incet si mai aveti si vinul bun, va distra invitatii de nu vor vrea sa mai plece acasa. Cameramanii trebuie sa stie ca vreti lumina mai putina si sa isi aduca obiective care sa poata filma si face poze pe lumina redusa. Toti invitatii care vin la nunta, pleaca cu ideea de a se distra, daca nu se distreaza e o problema, ori la muzica care nu canta ce trebuie, ori canta prea incet ca sa starneasca lumea la dans. Deci nu cadeti in plasa asta a sefilor de restaurante, cand vin si va spun ca vor muzica mai incet si ringul de dans e full, le spuneti , nici o problema, cu cat la suta mai lasi si tu pretul la meniu, cu atata la suta reduc si eu volumul muzicii. lasa 50 la suta ca lasam si noi din volum 50 la suta.. Oricum e bine sa vorbiti dinainte la restaurant sa nu se creeze momente penibile in timpul nuntii. Problema asta cu volumul poate veni si de la un invitat care e invidios pe nunta ta si nu stie cum sa faca sa ti-o strice, sta in fata boxelor si spune:” vai ce tare e”, cand are un ring mare unde poate dansa..

Formatii Nunta Iasi

In cazul in care optati sa luati formatia pentru nunti din IasiNext Level Band, o sa discutam inainte toate aceste detalii pentru a face o nunta asa cum nu au mai vazut invitatii dumneavoastra, fara pauze si cu multe momente interactive, la care sa participe alaturi de voi.